Waddel & Brand

Bakgrunn og målsetting for oppdraget:

Maler og kunstner Verena Waddell og smykkekunstner Inger Lise Sophia Brand skulle slå seg sammen og starte et felles konsept med galleri og studio i ett.
De ville ha en logo og profil som viste både stramhet og styrke, samtidig som den var feminin og leken. Farge- og designmessig skulle den være enkel og lett anvennlig å bruke på mange type flater, ettersom de har ganske forskjellig uttrykk og medium de opererer i.
Målsetningen var å skille seg ut fra mengden – og få en sterk profil som vil bli husket og gjenkjent. Prosjektet jobbes med i disse dager, men er publisert.

 

Konsept/idé/strategi:

Jeg ønsket å benytte meg av en tung, stram font og kombinere denne med et veldig feminint og lett element. Dette for å spille på både det tunge og maskuline i metall, samt få inn elementer fra de feminine sidene ved både utøverne og sluttproduktet.
Logoen står trygt på veldig mange ulike type flater og gir de to kunstnerene en tydelig identitet utad som seriøse og moderne.
Jeg lagde flere vignetter og versjoner av logoen som kan brukes i ulike sammenhenger. Jeg fant også på å slå sammen de to første og to siste bokstavene for å danne et nytt ord: WAND, engelsk for tryllestav.

Dato

26. oktober 2014

Kategori

IDENTITET